Teman

Sep 9, 2009

Salam dari Southampton utk semua..

First of all, terima kasih yg tak terhingga pada Durra dan Bad yg telah bersusah payah mencari rumah utk kami dan menyambut kedatangan kami dgn penuh pertolongan. Durra (dan Bad), awk mmg dah memudahkan bynk benda utk kami. Thank you very much.

Entry pertama dari kejauhan khas buat keluarga dan rakan2 yg menanti khabar dari kami. (Maaf.. masih cilok wireless org..;D). So segan lah nak cerita panjang2.. *blushing u*

Just nak tunjuk gambar tempat tinggal kami di sini.. Bolehlah mak, abah, ayah, kaklong, ijai dan rakan2 yg lain tengok, camnelaaaah kehidupan kami di sini.

P/s:
Jai, nnt balik Kulim bukak lah blog Ngah tunjuk kat mak abah yek.. ;p


Ini rumah flat kami.. Bengkok gak nak bayar sewa rumah ni. Sikit lagi nak 600 pound. Rumah kami yg paling hujuuung skali atas skali


Some of views inside the house.. Ada 2 bilik tido. 1 master bedroom, satu bilik kecil. Boleh lah kalau sapa2 nak mai tumpang... InsyaAllah... sedap tido ;D

What I like most! The kitchen.. 1st time dapat merasa wholeset kitchen mcm ni. Rumah sewa kat M'sia mmg xdapat la kitchen mcm ni. Rasa mcm nak memaaaaasak ja. Sampaikan memasak tu jadi terapi utk ku sesudah penat melayan kerenah anak2. Huhau huhau.. xtaula berape cost letrik bulan ni. Semua pakai letrik. Sampaikan nak mengeringkan baju! (xde tempat sidai kain. Dan kalau sidai pun kain xkering2 dgn cuaca yg gloomyyyy sll.)

Oklah. Setakat ini saja buat kali ini. Ini alamat kami. Kalau ada sapa2 yg nak hantar surat ke, hadiah ke, rations ke boleh lah. Sangaaaaat2 dialukan. ;p

12 Elizabeth Court,
Aberdeen Road,
Southampton,
SO17 2LU


Wasalam.
Hugs n Kisses!

8 comments:

Mummy Faridah said...

testing comment

Mummy Faridah said...

ok.. dah boleh.. post page disable.. biasalah pakai network cilok ni.. weak sharing.

Nadiah Sidek said...

oh..dh ada di southampton ye? ptt la lama menyepi :). study kat sana ke?

MIK'YAL said...

finally a news frm u...beshnya apartment..very cosy tp mak ai sewa punya lah mahai..klu kt kulim ni u boleh sewa banglo bertingkat2 haaa !!!

btw , cant wait for more updates frm u ;-)

Mummy Faridah said...

Nadiah,
Saye pun mcm awk.. ikut husben further study. Housewife lah disini..

Mik'yal,
Yeah.. finally...

CikguShazrina said...

Askm.
Faridah dan Ha.....
bestnya kak Ina dapat masuk blog nie... dpt juga tgk dan baca apa yg adik2 di sana alami...
Well... kami semua merindui you all termasuk Shuhaib dan Syifa. Take care...

Sedapnya makanan tu.... bila kak Ina boleh makan masakan Faridah ? Nanti nak minta resepi la. Boleh?

Sekina, wassalam.

Mummy Faridah said...

Wslm K Ina..

Seronok dpt berbual tadi! Ttg masakan tu boleh la sikit2.. Kalau K ina mai jalan sini saye masak spesel utk K Ina sekeluarga. Resepi pakai taruk ja K Ina... xda disukat2.. nak agak2 tu boleh la.. tp klu xjadi, kena pandai2 edit sendiri.. hehehehe...

Anonymous said...

Tumpang tanya, ade tak bilik sewa sekitar southampton SO14. berdekatan dengan southampton solent university. Kalau ade ape2 info nk mintak tolong share, terima kasih