Teman

Sep 11, 2009

Portsmouth Harbour

Salam..

Ada request utk posting gamba mummy lebih sikit le.... He3...
Oklah...

We haven't have the chance to explore many places yet since our moving capacity is limited. Thinking of buying a car. ^_^ Yes 2nd hand is very cheap but the insurance price is 400pnd which is approximates the price of the car, consider no for a moment. Kena kumpui duit dulu naa..

Speaking of the new places, kalau tak kena 'dummy' sekali tentu tak sah bukan... Unfortunate, but learnt a good lesson rite... One fine weekend we had spent our time renting a car cost about 60pnd! Hahahah.. Words faster than action, no turning back. Maklumat xlengkap la...

The relevant place to hang out with public transport is the town, called City Center, which is approximately 5km away. But public transport pun quite pricy juga rasanya.. Kalau naik bus dari main road rumah kami, we have to spend 8pnd for the ticket price. Kalau jalan keluar jauh sikit ke Portswood utk naik bus di sana, dapatla murah sikit, 5pnd, pergi dan balik..

Berikut gambar2 di Portsmouth Harbour, i guess about 20km away. 1st time ni jalan jauh dgn kereta sewa 60pnd tu- ford focus. Hahaha..


Inilah Portsmouth Harbour

Ini some of the town views

Ini the Spinnaker Tower

Ini gambar Ummi- special request! ;p

3 comments:

Cheedah said...

bestnya

penah terfikir nak bercuti ke uk since anak buah asyik promote january sales..tapi ongkosnya tak cukup2 untuk belanja ke arah tu...xtau la january tahun bila baru sampai..hehe

Mariah said...

Seronoknya shuib & shifa jadi orang England ... Nanti bila Tok Yah dan Wan Ein datang tahun depan .... kena cakap orang puteh ya ...

Mummy Faridah said...

Cheedah,
Ha.... klu sampai, mai jln rumah kami naaa...

Mak,
Wah, mak pun dah pandai ber 'blog' ya ^_^. Waaaa... seronok2...
Tak tau la mcm mana Suhaib nnt. Thn depan 3 thn dah boleh hantar sekolah. Tp asyik takut kena tinggal jaa...mcm mana nak skolah ni??....