Teman

Sep 11, 2009

Ramadhan Delight

Murtabak XXXL, Roti canai, Roti tampal, Chappati......
Homemade ok.... kat sini xmain la instant2... mahal... :D

P/s: Kalau mak baca.
'Mak... adik buat sendiri tau... jgn terkejut.. Che Ros (abg mael) bagi resepi roti canai dulu2 tu mase dok pi tolong mak.. :). Chappati tu adik mereka-reka je.. mula2 buat keras liat mcm kain buruk, kali kedua buat teringat mak kata tambah tepung gandum, adik pun tambahlah tepung gandum dgn fresh milk sikit. Masa tu takda internet lagi nak check resepi. Pastu check, lebih kurang la... Boleh la nnt nak buat2 makan time takdak pa nak makan... '

Pelbagai aneka Dalca. Cw: Dalca kambing, Dalca dgn serunding daging mak, dalca kosong, sesat satu puding caremel lentok ;p

4 comments:

durra abd razak @ kocikin... said...

waahhh sedapnya.......mmg berbaloi laa ngan dapur yg cun tu :)

Mummy Faridah said...

hahaks! Tulah... kalau dok dekat2 leh bertukar2 lauk kan.. mau boleh penuh meja mcm beli kat pasar ramadhan

Ummi Hanie said...

betoi la kata mak sy yer..kalo dok negeri org,mcm2 pandai buat.pandai masak..mak saya dulu kne ikut abah sy gi Londin..masa tu la terpaksa buat lemang sendiri , sate , mcm2lahh...sy yg dok kat tmpt sndiri ni pun xpandai/xcekap masak mcm akak..(eh betul ke akak?umo brape yer?)

Mummy Faridah said...

heheh. lemang??... waahhh... susah tu... terrer la mak hanie.
ape2 jelah hanie.. umursaye berape ek skrng?... thn 82. hahaks!