Teman

Sep 15, 2009

Eastleigh Lakeside

We spent our last weekend on Carboot and riding a mini steam train at Eastleigh Lakeside.

Sewa kereta lagi.. But this time ok, tak kena dummy lagi :D. Charge 30pnd dari hari Sabtu sampai Isnin ( Sbb hari Ahad mereka cuti, jadi kena amik smpai hari Isnin). Boleh lah nak jalan2 lihat2 tempat baru..

Eastleigh lakeside, destinasi budget.. tp sgt sesuai utk kanak2 sbb mereka sgt thrill naik keretapi stim tu.. Suhaib suka la sbb macam cerita cartoon the Chuggington. Suhaib skrng sudah pandai layan cerita cartoon dlm tv. Start bgn tido sampai pukul 7pm, kerjanya menunggu depan tv. Sekejap2 usik adik Syifa dia..

Bergambar di Eastleigh Lakeside...




Bergambar dgn kapten train ;D

Syifa suka mengomel dgn mulut muncung..

10 comments:

ain said...

seronoknya naik train!!!lg seronok tengok mulut mungel syifa!!

psst...nk kat raya dah!! any preparation?? gathering kat msia hall ke pg raya nanti!

Faz said...

comeila syifa ngan mulot muncong. xlame lg 2 bradik ni speaking ala2 harry potter la,hehe..

Mummy Faridah said...

K Ain,

Hahaks! Nak Kad raya ek K Ain.. Nntlah org godek2 tgk spesel utk K Ain ;D. Org tak tahu la mcm mana gathering raya kat sini... kat sini ke kat M'sia Hall ke x tahu lewww.. sungguh xtahu menahu pasal raya2 ni K ain.. harini baru bukak buku resepi dok mencari2 resepi yg mudah, murah dan sodappp! ekekekeke

K Frah,
Huh, xsabar gak nak dgr depa ni speaking harry pottr.. la ni ummi dia dok ajaq depa ckp english. Esok, umi dia yg kena belajaq dgn depa ckp english. keh3

Nadiah Sidek said...

sana suhu cmne skrg ni? sini nama je autumn tp kdg sejuk..kdg panas..tak menentu la..

safiyyah pun suka wat muncung2. boleh la syifa lawan dgn safiyyah muncung sape plg tajam. hehe..

Mummy Faridah said...

Nadiah,
Sini pun sama.. cuaca xmenentu. kdg panas, kdg hujan, kdg sejuk. Safiyyah pun suka wat mulut muncung ya. Agaknya bby pompuan mmg ske buat mcm ni kot kann..

Mummy Faridah said...

P/s: K Ain,
org silap baca la... igtkan k ain nak kad raya.. rupanya nak dekat raya dah... hehehehe...bace kalut sgt... xprasan daaaa...

DaZzlingLilLy said...

bestnya keja jalan2 ja hampa kat sana..hehe..syifa buat mulut muncung mcm angelina jolie..hehe

Anonymous said...

Geramnya tok yah tengok muncung shifa...rasa nak cubit!!!! Shuib dah tak ingat Tandop ya... dia sibuk tengok TV yer... Tok Yah & Wan Ein nak naik train jugalah...
Ohya...Jangan biarkan dia duk dekat dgn TV sangat ....lama2 nanti kena pakai cermin mata......

durra abd razak @ kocikin... said...

waah...suhaib pun suka Chuggington gak eh...Aaqilah pun suka gak...hehehe..lepas nie Syifa pun join skali laa tengok...

Whitemusk2508 said...

ehehehe...syifaa yg comel! Faridah & family, selamat hari raya..mohon maaf kalau ade salah silap ye..moga Syawal ni memberi keberkatan utk faridah sekeluarga..amin