Teman

Oct 20, 2009

Update yang lalu

Menghadiri majlis 'Kenal-kenal Ketupat' anjuran MSA Southampton...

Dewan Kuliah university

Suhaib berlari-lari dengan Mira di kawasan university

Suhaib belajar mewarna. Masih belum pandai pegang pensel..

Renungan rindu kampung halaman dari Syifa.. candid dari photographer MSA

Umi dan Syifa, serta mama Lyz dan Qistina. Qistina baru bgn dari tidur, Syifa masih tidur.. Sejuk tau mase ni... lebih kurang 14degreeC. Buat2 tahan sejuk dgn memakai baju kurung tanpa jacket. ;p

Rumah kami menumpangkan student phd yang baru datang dari Malaysia. Sarah dan keluarga. Mereka menumpang dirumah kami selama 10 hari sementara dapat masuk ke rumah baru mereka..

Bawa mereka jalan2 pada hujung minggu ke carboot

Sarah sekeluarga

Gambar senget auto snap. Semasa Paklah sekeluarga datang beraya ke rumah kami. Bermula sesi perkenalan antara Sarah sekeluarga dan Pak lah sekeluarga. Dimana, Sarah akan menduduki rumah Paklah yang akan pulang ke Malaysia pada masa itu. Tahniah buat Paklah yang berjaya menamatkan masternya..

Gambar ok sikit.. Tp nampak macam ada 'toyol' sedang bersembunyi... :D Keh keh keh...

Paklah sekeluarga. Maaflah, rumah kami makan di bawah saja... sejuuuk lantai tu yer...serba kekurangan lagi.. almaklumlah baru lagi kan...

Lyz, Khairul dan Qistina, turut hadir utk menikmati hidangan nasi Biryani India ;D, di petang Jumaat..

Gelagat si Syifa

Pokok besar dibelakang flat kami nampak sudah menguning. Menunggu masa utk gugur ke bumi...

6 comments:

ain said...

seronok gak kan, wlu jauh di perantauan, tetapi masih dikelilingi rakan2 sebangsa!!!

Mummy Faridah said...

alhamdulillah.. bynk juga org m'sia kat sini..

Ummi Hanie said...

best nyerrr merasa dok di perantauan..sy sgttt teringin tp apekan daya..encik somi dah pun abis Ph.D di M'sia...dia xmo gi luar..huhu~

Mummy Faridah said...

hanie, tunggu kot2 en somi awk nak buat post doctorate in future nnt, bolehlah awk try apply sekali lagiii!!...;D

durra abd razak @ kocikin... said...

kagum sungguh saya ngan chek puan sri...leh pkai baju kurung lagi waktu sejuk2 tahap gaban nie.ditambah..tanpa jaket lg....tabiikkk...spring..toing..toing.. :)

Mummy Faridah said...

;p. dlm hati nyesal xpakai sbnrnyer... tp mandangkan keter dah tak jauh dari situe..;D