Teman

Jun 9, 2009

Counting days

These days lately have been a hectic for me and husben. In a middle of nowhere, so suddenly Ummi felt down (to earth)!

Demam?!
Sebab apa ek?.. Xpaham… Tetiba jerr.. Ummi igt Ummi lekat balik... sbb tetiba jer rasa loya2 nak muntah.. Tp takkk ye....

So helpless, until Suhaib and Syifa has to be abandoned. Sian anak2 ummi… I was 39.8 degree until Syifa refused to direct bfeed. It was Sunday, most of the clinics with doctor perempuan at Alor Setar were tutup. KMC(Kedah Medical Centre) pula ramai gilerrrr. Last stop, PMC(Putra Medical Centre).

Ok. *Wait… wait… wait… *

Finally, been able to see the doctor (lady one).
*Sluppppppp*
Hmmmm.. ok.. Jum balik…

Not even have chance to take five, *gedong-gedang2 dgn hal anak2*, tanpa disedari, demam pun sudah hilang… he3 itukah yg dikatakan dgn anak2 itu penawar? Hehehe

Back to the story, counting days. Hurm… banyak yang nak di selesaikan sebelum pergi nih.. Rumah, kete, barang2, packing, visa, passport, medical checkup(tadi dah buat), insurans and etc. Mmg jenuh gak ler.. Borang tu boring ni. But credit to my hubby yg sgt2 lah pemurah itu.. Legaaaaaa satu dua part….. Terima Kasih Abang!

2 comments:

Ummi Hanie said...

salam kak faridah ,

salam kenlan ya...trimekasih utk wish2 and moral support akk utk sy..terharuuuu...

akk wish nk baby lagi ker?Hanie punye laaa takut2 terlekat lagi sbb simptom2 yg akk sebut nilah..skali mmg betul (now 6+mths)..redha ajelah dah rezeki kan..igt nak jarak2 sket..

ok kak , get well soon ya! mmg time kite demam/down ni , ksian gak kat anak2 dan...suami kan

Faridah Hassan said...

Salam Hanie
Bukan3.. he3. Bkn yg itu menjadi sumber inspirasiku.. Yg lain...=))

Ps:tp kalau terlekat pun xapa..rezekikan.. Semoga dipermudahkan bagi pregnancy awk kali ini..