Teman

Jan 6, 2011

Year 2010's - The uncover -Cikmah Datang Soton

Huhu.... Howediiiii..... :D

2010, the missing updates.. :D (What about e current update??) Okay.... nanti... sikit2.... :D


Somewhere in June... Cikmah datang.... a my dearly lovely aunty.... been missed her so much... xboleh tgk gambar dia, mesti rindu dan syahdu sgt....... how such a great women she is.... i wish i could be as strong mom as her.... Thank you Cikmah.... we missed you dearly... and Suhaib still remember about you, and Sheffiled..-strange- hehe.... nothing strange when such great connection was built faithfully... Binalah perhubungan sesama manusia dgn penuh rasa kasih... pasti akan terus melekat di hati insan yang terbabit....

Ok.

Let's browse the moments..... that time, i was a 6th month's pregnant for our 3rd baby, Abdurrahman Syakib. Yeeehaaaa... that's him.... in my tommy...

..nice bbq time @ Southampton common with family Leez & family Kak Fiza..
..great moment of strawberry picking @ Burseldon with family Leez, kak Pah & Rizal..
..jalan2 di City of Southampton..Bargate

..outside Titanic Museum..

..Mayflower Park.. tempat kapal cruise berlabuh..

..the playground behind our house...tak lupa, masa ni masih babysit the cutie Qistina..

..pusing2 sekeliling University of Southampton..




(Pregnant??)

okay2.... i knoe..... actualy it was big... but in the pictures, it's like...

magic!

Haha

erm.... mungkin pemilihan baju yg tepat, warna yg sesuai atau gaya posing yg mengelirukan! -poyo

Enough :D

Ok. Cikmah- she's such a great mother!


Nnt jap nak browse gambar... :D

Tgklah, kalau budak2 tak buat hal... boleh sambung lagi :D. Kalau tak,next time ajelah... tp kan... macam dah boring la dgn my blog theme :D. Nak godek2 tgk ape yg menarik :D



Friday, 7 Jan 2011

Belum habis lagi cerita ttg Cikmah. Mana complete kalau tak masuk part masak-masak.. Duduk diperantauan ni memang seronok buat makan. Tambah yang jarang2 jumpa.. Jadi sempatlah berguru dgn Cik buat

Kueh Lopez..


Pulut Kuning..

Kuah rojak kak Eda.. :D
Dendeng Daging


Dan macam2 lagi.. bihun sup lamb bones + bergedil , acar buah.. macam2 petua & teknik memasak..

(Gambaq?) Lupa nak snap gambar bila dah cuba buat sendiri :D
(Resepi?) Takdan lah nak buat blog menulis resepi masakan...hihi... sbb bnyk sgt idea utk menceriakan blog ni ;D. Kalau sape2 nak/berminat, just drop a request comment, nnt saya sharekan resepinye... sbb... resepi softcopy mahupun hardcopy, kedua-duanya tak ada.. semue simpan dlm 'mastercopy' jer.. ;D So bila nak kene perah otak sikit bila nak tulis resepi tu... jawabnye malas le ;D




2 comments:

DaZzlingLilLy said...

lamanya tak update...

Mummy Faridah said...

ye lily... ikut angin.... hehe.... ni tak tahu la bersemangat sampai bila pulak.. ;D