Teman

Jan 12, 2011

Saat Kalut



Harini ayah depa pi awal pasai jaga lab.. so susah hati jugak la bila dok fikir nak hantar Suhaib gi school pukul 9.15am tadi.. igt malas nak bawa Syakib sekali, jenoh juga nak ...usung semua org, nak bersiap sorang2 pun satu hal kan, dgn bajulah, jaket, stokin, kasut, hat, glove, stroller.... aduuuuh.... mmg cukup mencabar tambah nak kene siapkan semua tu dlm masa 10minit, yelah pakai awal2 kang semua pakat2 rimas bukak habis balik.... tak kira lagi tu karang ade yg beraklah, nak berak lah... time tu jugak2.... hehehe..... sabo aje lah... kalau tak sabo ade yg nak kene 'kutey' ;p. Sabo umi...

Lepas dah molek siap Suhaib dan Syifa, 9.05 am syakib nangis nak 'gantung' pulak..... ok, umi bagi 5 minit je tau.... hehe... tadi xnak... lepas 5 minit, umi letak, umi start buat suara halus ;p, "ok goodie boy... pls don't cry ok.. syakib tgk tv cbeebies ok... umi nak hantar abg suhaib go to school..."... umi pandang 2-3 kali, fikir 2 kali, ok, nekad tinggal je... hihi... dlm hati punyalah berharap pd Allah, alhamdulillah.. balik tu syakib masih duk diam tgk tv... phewwwwwwwwwhh~~ berpeluh umi dlm sejuk dingin ;D

Lepas lalui saat2 kalut mcm tu, mmg sedap kena kopi panas...
...buat ala2 Costa baru best kan..... cuba try minum tanpa gula, lama2 ok lah... :D
coffee latte dah boleh tanpa gula.. coffee 'O', owh... susah tu.... baik minum ada fresh milk dpt jugak faedah utk badan ;D. Sekarang nak try teh O tanpa gula pulak... :D huhu susah jugak... teh perisa buah-buahan boleh le... cuba teh epal... mmg bestttt!

Sunyi pulak tak da Suhaib... Syifa tak ada kawan nak bergaduh. :D Umi pun xsenang duduk... maka jadilah kek pisang tadi ni... panas lg... nyum2.. kek pisang ni mmg sedap resepi ni.. nnt saye share ye... skrng nak chow dulu masak tgh hari.... huhu abe balik harini.... jap gi nak bawa suhaib cucuk 2nd booster.. huhu takut dia.... tapi janji nurse tu akan bagi sticker 'i don't cry', baru dia boleh accept... psycology sungguh..... letih umi nak mikio psyco tahap abg suhaib mu ;D

7 comments:

Nadiah Sidek said...

tak dpt nak bayangkan kalau saya berada kat tempat mummy faridah..mcm mana la nak handle 3 org anak kalau suami takde..hoho..

Mummy Faridah said...

betul... hehe... tp Allah bnyk permudahkan.... dr situ dtg kekuatan... Alhamdulillah..

cheedah said...

dah bersalin ker?lama betul senyap tanpa khabar berita hehe

cheedah said...

wah!!baru perasan sblh kanan dah ada gambar babynyaaa...congrats!!

Pah Zarihan said...

lama farid tak update blog ek hehe...oo shuhaib dah skool? susah hati kan nak tggl2 lama2...lama ka farid tinggal tu...baik shakib dok diam2 jaa hehehe...

Mummy Faridah said...

shidah,
mmg lama betulll.... hehe... sibuk sana sini... lama2 rindu pulak nak berblog... shidah... takziah utk awk... semuga awak tabah dan kuat kembali menghadapi hari mendatang...

Mummy Faridah said...

pah,

ye suhaib dah gi school.. sini 2thn setengah dah boleh masuk school... preschool.. sekolah dia depan flat kami ja...alhamdulillah mmg dekat sgt.. tp risau jugalah tinggal baby sorang2 dirumah... nak bawa, bagai dikatalah... lagipun cuaca skrng mmg tak baik... tiap2 hari hujan dan angin kuat.... sian kalau bawa baby sekali.. huhu... harap Allah terus memudahkan kami..