Teman

Jan 7, 2011

Year 2010's - The uncover -Jalan2 London



Seronok ke? Huhu... mase tu time summer. Tak sangka jalan2 time summer pun tak seronok mana. 28-29 degrees, panas & kering. Panasnya lain sungguh xtahan kulit kepala. Deyhydrated habis dgn budak2 ni... Suhaib balik mlm tu sampai demam. Rasanya prefer season sejuk dingin lagi di UK ni :)), tp masalahnya day time pendek pulak.. Dah susah pulak nak solat bila kene mengejar masa dan terkejar2 sana sini, dgn tempat solat/surau xkedapatan dimana2.. Kadang solat di car park, kadang di celah2 jalan, kadang di fitting room, di baby changing room. Tak tgk mcm mana mat2/minah saleh tgk kita pelik2 bila ambil wudhu di sinki toilet. Huhu... kalau makcik cleaner dia tgk, membebel dia kita basahkan toilet dia.. huhu... Syukur sungguh tinggal di M'sia semua lengkap dan mudah... Biar kekurangan, drp tak ada langsung.. Huhu... sungguh saye nak balik M'sia sebolehnya secepat mungkin.. :D

Balik pd cerita jln2 London, agak serik pengalaman pertama jalan2 di kota London. Dan banyak tempat tak dapat di cover pulak tu.. hehe... syukur2... :D

Antara gambar2 kenangan..

Org berpusu2 di Trafalgar Square.. Cukup melemaskan ;D

Sekitar Tower Bridge.. yg takde ape2 pun bangunan buruk je. (Hehe geram giler lah tu ;D)

Di tengah2 kesibukan kota London. Huhu... saye mmg bukan org 'bandar'

Tgh pening2 dgn city of London, tak sempat pula ambil tahu/study mengape polis ni naik kuda ;D



Ni paling serik naik underground tube dia.. Huhu... cukup xchanggih facility depa...Boleh imagine a 5month preggy women kene angkat stroller naik turun tangga yg bertingkat tingkat. Yelah... kite pun xsampai hati tgk abg kite sorang2 nak angkat 2 bijik stroller+anak2.. Maka mulalah kita menguatkan kestabilan mental & fizikal.. ;D



Lain2 yg sempat di lawat dilalui... :D
ade demonstrasi Gaza mase tu..


Leganya dapat singgah di kedai makan Abg Ard, sedara mak. Kedai bernama MAKAN di Portobello Market. Abg Ard buat Koey Teow goreng special... mmg cukup sedap dan rasa yg tak dapat dilupakan. Tambah mase tu tgh pregnant.. mmg sedap makan... :D bila makan tu mmg teringat Key's Char Koey Teow di Sunway Perai.. huhu sedap2....

Besok tu singgah pulak rumah Abg Ard... cukup damai dan selesa... terubat hati yang lara visit London kemarin :D

Tak dilupakan terima kasih yang tak terhingga memberi kami menumpang tidur dan layanan yang cukup istimewa dari Kak Ina dan Makndak sekeluarga.. Kebetulan Makndak datang London masa ni.. teringat lagi makan cok keria Makndak.. :D






4 comments:

Faz said...

betui ke raase naak balik m'sia secepat mungkin... :))

Mummy Faridah said...

betul kak farah...................... :_(((
nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkk....

Faz said...

understood..
dulu p jepon sminggu,,ketaq nak balik..mkn susah..nak p kedai arab punyela jauh..time winter pulak tu..
then p china wpon makanan halal xde pblem sbb agent uruskn,,tp ttp tkenangkn m'sia..

once kite travel ngare org,,we would appreciate m'sia and proud to be malaysian :))

Mummy Faridah said...

betul...... :_( m'sia jugak paling best....