Teman

Dec 1, 2009

Raya Haji 2009 -open house

Pertama kali buat open house menjemput seisi keluarga S'ton.. Alhamdulillah... ramai juga yg datang... Antara tetamu yg hadir...


Terima kasih krn sudi datang... Ramai yang minat dengan Samosa saya.. terima kasih...


Takde ape pun resepinye... Cuma,

Bawang besar-dipotong dadu
Carrot- di potong dadu
Frozen Peas (bukan yg dlm tin tu ye..)
Isi ayam- dicincang
Lada Hitam- sikit
Garam secukup rasa
Kulit popiah/samosa

Goreng saja bahan2 diatas sampai masak. Cara nak balut, boleh google kat youtube. Saye pun dah tak igt linknya... ataupun nak senang, balut je mcm balut popiah.

Dah siap balut, kalau nak terus makan boleh goreng, makan cicah dgn sos Thai. Mmmmm.... mmg tak cukuuuuup~~~~ ;D Kalau tak, boleh simpan jadikan stock frozen.. Kalau malas, boleh order saje kat kite ye! =D =D

Kebetulan hari itu birthday suami tersayang! Jadi saya pun mencuba buat fondant carrot cake yang baru belajar tempohari... Oleh krn tak berbaloi nak beli segala makneka pewarna utk deco nya, jadi saya cuba memandai sendiri dgn choclate melted freehand... Waaaaaaaahhhhh... sgtlah comot kek saye ni =D, dgn si kecil Syifa dok bergayut dikaki, menggeletar tangan ni dok buat freehand tue! kekekkekeke...

Inilah hasilnya yg tak seberapa tu.... utk en. abg yg tersayang, saye xmampu nak beri barang mahal2 utk abg... jadi, ini saje yg dapat saye buat utk jadikan hari itu istimewa utk abg... mudah-mudahan abg terasa istimewa... Slmt Hari Lahir Syg...

Tak ketinggalan, keletah buah hati ummi, Syifa dan Suhaib, pada hari itu... :))


4 comments:

durra abd razak @ kocikin... said...

faridah,
samosa awak mmg melatopsss laa...sedap giller...2 thumbs up!!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam/...leh amik resepi samosa nih...

Mummy Faridah said...

Ye ker.... alhamdulillah... rezeki dr Allah... =))Ambiklah Alimaz.. bukan ape2 pun.... :)))

Wan's Family @ Southampton said...

mesti try resepi samosa ni, yum yum..
rajin sungguh!=)