Teman

Apr 7, 2010

Easter 2010 Visit

Cambridge University

1st time keluar jauh sikit dari So'ton.. Rombongan 4 buah keluarga...Expected time travel 2 setengah jam.. tp sesat mencari hotel yang dah di booking online, sampai dekat 5 jam rasanya makan langsat dlm kereta...;p kesian para2 driver... masing2 kisah sesat tersendiri dek tom2 masing2... Swavesey--Travel Lounge yg paling susah dikesan oleh cik puan tom-tom.

Kenangan melawat University Cambridge....







Bedford- Embankment Road- Wrest Park

Setelah semalam di Cambridge, kami ke Bedford.. Alhamdulillah... kali ni, tom2 memberi jalan yg tepat... sampai tanpa halangan... jadi, xperlulah makan langsat dlm kereta.. masing2 seronok menikmati dinner+lunch utk hari itu beramai2 di satu 'bilik gerakan' ;p.... makan bertambah2 hingga 3-4 pinggan...(hehe.....siape tu???). Kes balas dendam xdpt lunch dgn proper lah ni......

Esoknya melawat sungai di sepanjang Embankment Rd.. Lihat2 pekan Bedford dan jambatan2 disepanjang sungai.. Alhamdulillah, cuaca baik, tu yg buat pekan tu jd menarik..



Setelah berbincang destinasi seterusnya, kami decide utk ke Wrest Park- English Heritage building & garden.... dikatakan sbg most magnificent garden in England.... ok.... not bad....sesuai dgn mottonya 'Days out worth talking about'... Catat sejarah lawatan, dimarahi oleh tuan empunya private property bersebelahan dgn Wrest Park sbb masuk ke dlm kaw. dia.... Cik Tom2 nampaknya silap beri jalan illegal lalu kut ceruk2 lumpur 4 wheel drive....mmg cukup mencabar jalan itu.... kami semua pun lurus bendul ikut cik tom2... hihiiii..... Cuba Tom2 version lain pulak, this time baru betul.... huhu......... teringat gaya tuan tanah tu punya marah sampai hentak2 kaki di tanah lumpur.... punya nak gertak kami bagi kecut perut.... hihiiiii.....











7 comments:

Faz said...

ish ishh,,romantisnye couple nih :D

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

Subhanallah...cantiknyee pemandangan tu..

Mummy Faridah said...

................. ;D ..........

Cheedah said...

rumput kat sana cun jah kalau rumput kat taman perumahan cidah jalan kena usha bawah..takut2 terpijak yang taknak dipijak hehe

Mummy Faridah said...

Samalah sini pun shida... kalau xhati2 boleh pijak doggy poo.... di kawasan2 pelancongan dia buat bagi elok la....

Ab Rahim said...

...cantiknya pemandangan dan persembahan foto-foto ....especially gambar suhaib....tak sabar wan ein nak p UK menikmati keindahan suasana di soton ..hehehehe..

Mummy Faridah said...

km pun xsabar menanti wan ein dan tokyah dtg sini......... duduk lama2 yerr nnt............:))))