Teman

Mar 27, 2010

11th weeks pregnant

Alhamdulillah... this time alahan tak teruk... mild nausea during the day, tambah kalau ligat mengerjakan rumah dan anak2, langsung xsedar anak tekak berasa perit. Boleh kata tak menghadapi morning sickness, tp night sickness... he2.... pelik sikit kali ni... bila nak masuk mlm jer, anak tekak mula terasa loya, badan lemah semacam... apalagi.... mula kumpulkan tentera2 ku dan memerap dlm duvey dan Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............

Nothing to share, just nak melakarkan experience pregnant di tempat org... Minggu ni 1st time berjumpa midwife. Nice person. Macam nurse2 di wad antenatal hospital Kangar yg friendly... =))
Banyaaaaak sgt forms yg dia kena isi, tp suke 1 teknik diorang nak cepat, pakai sticker yg lengkap dgn general detail kita dan lekat je pd setiap pages/forms- details yg lain2 tu just tick2 jer... pi kat mana2 pun semua pakai teknik ni, even kat hospital ultrasound department. Nak jumpa midwife pun, tak perlu ambil no giliran dan tungguuu lama2 sampai nak tersengguk (hihiii sori....;p). Appointment time and date siap ada dlm system, just pergi the exact time yg diberi dan check-in di mesin kiosk(utk beritahu kita sudah sampai). Ape yg saye betul2 suka, mmg sll on-time. Ni mmg paling best... sbb tak perlu tunggu lama2.... beratur sana, beratur sini....kalau terlewat sikit pun dlm 5-10minutes. ok... thats acceptable kan... system ni apply utk semua.... nak jumpa dokter, childs immunisation etc... Ni satu yg respect klinik/hospital kerajaan depa... Maybe hospital/klinik kerajaan di M'sia pun ptt guna system mcm ni utk improve service. In fact, a system doesn't work well by itself... each person who practices the system should contributes to the system effectiveness.... he he he..... (jgn la serius sgt......) ;P
Lawaknya mase kene interview dgn midwife tu, bila di tanya tahun ni berapa umur anda? Tiba2 saye lost............. errrrrrrr...... totally lost........ erm.... "27", i said. Huhu......... balik fikir2 semula, tahun ni I'm gonna be 28th lerrrrrr............ huhauhuhau....... nampaknya diriku dah mula stop counting the age.........hihiiiiii...... prefer 27 forever nampak....... haha..... jgn mare......



Okeh, smlm pegi scan 11th weeks di hospital, salah satunya utk verify due date ku.... hihiiii... Sbbnya saye luperrr la tarikh last mens saye...... huhuuuu..... lupa berderet2........ape nih!...Check2 tgk, mmg very approximate dgn my prediction.... beza sehari.... so new due date will be 8th Oct 2010. Mase buat scan, di hantar surat appointment ke rumah dan dipesan make sure bladder full utk scan. So dgn jayanya memenuhkan bladder ku lah ;D. Pastu bila scan2, baby dok position lentok pulak.... so susah lah dia nak estimate due date.... disuruh pulak saye kosongkan bladder......... supaya kot2 baby nnt ada ruang lebih sikit utk ubah position...merasalah xperience buang air kecil tak berbasuh.....ewwwww...... astagfirullahalazim....mmg jemmm habis la........... haish.... lain kali nak kene sll standby wet tissue dlm handbag la mcm niii....







5 comments:

Cheedah said...

faridah tahniah!
kirim salam kat cik muhajir yek :)
mesti nanti baby muka cam omputeh hihi

Nadiah Sidek said...

tahniah faridah! dah beberapa entry kite terlepas pandang. ntah cmne blh tak terperasan ada entry baru..huhu..

anyway, congrats dear! i'm happy for you :)

Mummy Faridah said...

cheedah,
thnk u... hoho...... mak ayah nyer org melayu piau, mn nak mai muka omputihnyer.... hihiii.... tp kalau keluaq cam omputih pun syok jugak...hihiii

Nad,
xper.... kite pn dah lama tak layan blog naik bersawang.... ni tetiba mai angin blog pulak... anak dok bergayut di kaki pun, bergayut lah.... hihiii.... bile pulak nak beri adik utk cheq safiyyah kiterr.... leh jd kakak dah tue..... hihiii

Faz said...

ehh ehh tukar umah baru ekk..
btw ingt baru nk ltk note kt shoutbox,nk suruh mbik award,hehe.. nnti free mbik la ye.. :D

Mummy Faridah said...

thnk u sgt2 kak farah preep2...........;p