Teman

Oct 14, 2008

Raya 2008, Oct 1

Lama xpost story di blog. Sejak balik cuti raya panjang, class agak pack. Bulan puasa dulu lab after ofis hour semua cancelled, so skrng every week straight labs la. Seminggu 3 hari kne balik pkul 7. Hurm... sabar jer la..

Skrng baru nak upload gambar2 raya aritu. Cam bese, 1st raya di Tandop, then ptg trus ke Kulim. Ptg2 pun, sampai mlm jgk la... Mana xnya, petang hari raya pertama tu, tiga2 beranak terlentantang tido, sbb mkn mcm2 sgt pagi tu. Ketupatnya, rendangya, laksa, laksam, bihun goreng, koteow goreng, nasi briyani lagi. Hmm.. pakat melantak xigt.. :)

Sedar2, rupa2nya gambar raya kat Kulim xde langsung.. :(( Hurmmmm.. xde kenangan lah.. Bukan ape, balik Kulim thn ni sibuk pergi beraya sana sini, sampai ke KL. Masing2 letih travel+beraya+makan xigt, sampai lupa nak snap gambar. Hummmph... Yang boleh pi beraya sampai ke KL tu pasal kak long baru pindah rumah di Putrajaya, so nak pi la tgk rumah baru dia.. Rumah kak long pun lupa nak snap gak.. hummmph... Kat KL sempat la pi beraya rumah mak2 sedara dan cousin2 kat sana.. Seronok.. lama xjumpa, makan tahun.. pun lupa nak snap jgk.. mmg nampak makanan jerr bila pi beraya. hehehehe.. berat badan smlm pi timbang naik sampai 5 kilo! Mak aii... nurse pun terkejut, suro naik penimbang lagi skali sbb terlalu sukar utk dipercayai ;)). Hahaaha amik.. Tula mkn xigt..
Kenangan raya thn ini..



Suhaib in red baju Melayu




Suhaib, Umi, Ayah




Suhaib mula mengamuk sbb dah mengantuk. Alaa... umi xabis raya lagi ni...




On de way nak gi KL ni.. Boring aa.. lama gila..




Sempatla jgk shopping2 ckit kat alamanda. Tu pun mak xabis2 call panggil balik sbb takut xjumpa paksu Ali




1st time nak turun slide. Mula2 takut, pastu ape lagi, nak lagi le..



Suhaib sgt heppi dgn troli Jusco kat Perda. Cam bes gak shopping kat situ.







4 comments:

Rani said...

haaa seronoknya suhaib!!! bila nk apdet lagi!!!

Tulip said...

amboii umi & suhaib beraya sakann naa...;D

Mommy Lyna said...

hai farid,

baru sampai blog ko la. hehehe.
bile nk updet ni.

NAZRI AHMAD said...

tudia aih..blog ni dh bersemak samun..mana entry trbaru!